WIJ Gaan stoppen met PELLETKACHEL ONDERHOUD !

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 09:59

PER SEPTEMBER 2023 DOEN WIJ GEEN PELLETKACHEL ONDERHOUD MEER!

LET OP: het vegen van het rookkanaal van een pelletkachel doen we dus nog wel! Alleen het onderhoud aan de pelletkachel zelf stoppen we mee!

1. Heeft u periodieke afname bij ons hiervoor en staat hier nog een afspraak voor dan zal dit de laatste zijn en daarna worden omgezet naar alleen vegen voor de komende afspraken. Hier ontvangt u ook per mail/post nog bericht van na deze dienstlevering.

2. Heeft u een vast service abonnement voor 2 of 3 jaar dan worden deze jaren afgemaakt. Als uw abonnement aan zijn verlenging toe is ontvangt u bericht van ons dat het abonnement wordt gewijzigd naar alleen vegen en kunt u kiezen of u dit wenst of niet. 

Waarom stoppen wij hiermee?

Er zijn meerdere overwegingen die ons doen hebben beslissen te stoppen hiermee.  Hieronder een aantal voor u uitgestippeld: 

Uiteraard hebben wij elke pelletkachel merk wel bijna al gehad en weten onze onderhoudsmedewerkers inmiddels alle onderhoudscodes wel uit het hoofd bijna. Echter lopen we alsnog wel tegen dingen aan met pelletkachel onderhoud. 

Waaronder bijvoorbeeld het weer speelt vaak een rol - vaak moet de afspraak herpland worden doordat het weer tegenzit zoals teveel regenval maar omdat hier best veel tijd voor nodig is , en onze planning vaak aardig volstaat is her plannen vaak lastig;

Daarnaast de onderdelen van een pelletkachel zijn iet altijd makkelijk te krijgen als deze nodig zijn. Ook bij andere type storingen wordt je als schoorsteenveger vaak niet geholpen door de fabrikant omdat ze dan liever hun eigen monteurs sturen. Dit vinden wij voor de klant vervelend en ook voor onze medewerker want die kan soms dan niet verder of het onderhoud niet afmaken. 

Lichamelijk vraagt het onderhoud van de kachels ook veel. Er zijn uiteraard bedrijven die het gewoon binnen schoonmaken op zijn plek. Maar wij blijven van mening dat je hierbij niet je volledige pelletkachel goed schoonmaakt.  Helaas valt het naar buiten en binnen tillen van zo kachel soms zwaar en gaat dit ten kosten van onze vegers die het ook qua leeftijd op ten duur niet meer zullen volhouden. 

Wij focussen ons dan liever op onze passie voor het vak Schoorsteenvegen.