WIJ DOEN GEEN PELLETKACHEL ONDERHOUD MEER!

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 00:57

PER SEPTEMBER 2023 DOEN WIJ GEEN PELLETKACHEL ONDERHOUD MEER!

LET OP: het vegen van het rookkanaal van een pelletkachel doen we dus nog wel! Alleen het onderhoud aan de pelletkachel zelf stoppen we mee!


** klanten waar al een afspraak nog voor staat wordt afgehandeld en klanten die en vast abonnement hebben afgesloten blijven we wel helpen!

** Voor vaste service abonnement klanten met deze dienst blijven wij uitvoeren tot de verlengdatum van het service abonnement u krijgt dat bericht dat uw service abonnement wordt omgezet naar alleen en service abonnement voor schoorsteenvegen. Uiteraard bent u dan vrij om het abonnement stop te laten zetten mocht u dan liever een andere partij gaan zoeken die beide nog doet. 

Waarom stoppen jullie daarmee?

Er zijn meerdere overwegingen die ons doen hebben beslissen te stoppen hiermee.  Hieronder een aantal voor u uitgestippeld: 

Uiteraard hebben wij elke pelletkachel merk wel bijna al gehad en weten onze onderhoudsmedewerkers inmiddels alle onderhoudscodes wel uit het hoofd bijna. Echter lopen we alsnog wel tegen dingen aan met pelletkachel onderhoud. 

Waaronder bijvoorbeeld het weer speelt vaak een rol - vaak moet de afspraak herpland worden doordat het weer tegenzit zoals teveel regenval maar omdat hier best veel tijd voor nodig is , en onze planning vaak aardig volstaat is her plannen vaak lastig;

Daarnaast de onderdelen van een pelletkachel zijn iet altijd makkelijk te krijgen als deze nodig zijn. Ook bij andere type storingen wordt je als schoorsteenveger vaak niet geholpen door de fabrikant omdat ze dan liever hun eigen monteurs sturen. Dit vinden wij voor de klant vervelend en ook voor onze medewerker want die kan soms dan niet verder of het onderhoud niet afmaken. 

Lichamelijk vraagt het onderhoud van de kachels ook veel. Er zijn uiteraard bedrijven die het gewoon binnen schoonmaken op zijn plek. Maar wij blijven van mening dat je hierbij niet je volledige pelletkachel goed schoonmaakt.  Helaas valt het naar buiten en binnen tillen van zo kachel soms zwaar en gaat dit ten kosten van onze vegers die het ook qua leeftijd op ten duur niet meer zullen volhouden.