Uw Persoonlijke Schoorsteenveger!

Uw 🎩Schoorsteenveger met een 🙋🏼‍♂️persoonlijk tintje en 💘Liefde voor zijn vak!

 

Net dat beetje meer, Lekker ouderwets maar wel deskundig en ervaren.

Wel even zitten voor een foto, of een bakje koffie. Wellicht vragen beantwoorden of u advies geven omdat u ergens mee zit. 


Bent u het ook zat dat er altijd iemand anders komt? U een bedrijf op belt en elke keer opnieuw uw vraag of verhaal moet doen? De persoon die langs komt of die u spreekt geen idee heeft waar u het over heeft?

Dat zal bij "SchoorsteenVeegBedrijf De Vries " Niet gebeuren!

U heeft bij ons altijd de zelfde mensen aan de telefoon op kantoor en voor elke klant worden er twee vaste schoorsteenvegers toegewezen. Zo weet u elk jaar precies wie er bij u langs komt. Dit zorgt voor net dat beetje meer persoonlijke en een betere vertrouwensband tussen ons en onze klanten. 

Mochten wij nieuwe schoorsteenvegers in ons team welkom heten dan zult u deze eerst mee zien komen met uw vaste schoorsteenveger. Deze krijgen zodra ze er klaar voor zijn hun eigen klanten groep weer toegewezen 😊.

Onze huidige Teams:

TEAM 1 -> Peter de Vries & Rory Feringa
TEAM 2 -> Rory Feringa & Dennis de Vries
TEAM 3 -> Peter en Dennis de Vries

 

WIJ VEGEN HET LIEFST NOG OUDERWETS VAN BOVENAF!

tenzij het niet anders kan of als de klant dit niet wenst dan is van beneden af ook een optie.

VEILIG WERKEN OP HOOGTE - en de ARBOWETGEVING

Beste klanten, nieuwe klanten en toekomstige klanten. Zoals u waarschijnlijk al weet zijn wij nog 1 van de weinige schoorsteenvegers die van bovenaf uw schoorsteen vegen. Dit willen wij ook zo houden het liefst. Hier gaat en blijft onze voorkeur en advies ook zeker naar uitgaan.

Echter moeten wij ons wel gaan houden aan de Arbowetgeving en om te voorkomen dat 1 van onze schoorsteenvegers straks in uw tuin beland en letsel oploopt moeten wij ons zoveel mogelijk beschermen met het werken op hoogte. De wetgeving op gebied van veilig werken wordt steeds strenger en het toezicht hierop ook. Om problemen te voorkomen zowel trauma's voor u als problemen voor ons als bedrijf moeten we hier wat mee gaan doen, maar hier hebben ook deels uw hulp als klant bij nodig!

Helpt u  ook mee aan een veilig werkgebied voor uw schoorsteenveger? Zodat u gewoon met alle gemoedrust zo veilig kan blijven stoken?

Wij zijn druk bezig om (verschillende oplossingen ) te bedenken in samenwerking met diverse partners om ervoor te zorgen dat uw schoorsteenveger veilig uw rookkanaal en de situatie van uw schoorsteen bovenop het dak kan bekijken gewoon kan blijven uitvoeren .

WAAROM VEGEN VANAF BOVENAF?
1. Als er van onderaf wordt geveegd kan de situatie boven bij de schoorsteen nooit bekeken worden. Wat voor gevaar kan zorgen. Bij het vegen van bovenaf bekijken wij ook altijd de staat van de schoorsteen is en de kap nog in orde is of het vonkengaas / gaas tegen vogels nog in orde is.

2. Eventuele creosoot vorming in uw schoorsteenkap of boven in het kanaal is van beneden af niet te zien. Dit kan zorgen voor schoorsteenbranden , slechte trek in de kachel, buren overlast, verstoppingen veroorzaken.

3. het metselwerk van gemetselde schoorstenen bekijken . Indien dit niet in orde is kan dit lekkage veroorzaken.

4. Veel verzekeringen verplichten voor uw brandverzekering dat er vanboven af wordt geveegd! Indien dit niet is gebeurd bestaat er kans dat er niet wordt uitgekeerd bij schade!


Kortom met van bovenaf vegen heeft u:
- Zekerheid dat alles van boven tot onder goed is nagekeken
- voorkomt u verstoppingen van creosoot in de kap of bovenin het rookkanaal.
- bent u eventuele lekkages i.v.m. metselwerk en of lood voor
- Geen vogels in het kanaal doordat het gaas niet meer goed is. Of vonken op uw rietenkap.
- Kunt u een schoorsteenbrand meer voorkomen dan met onderaf vegen.
- Bent u er meer zeker van dat u veilig kunt stoken!
- Bent u er meer verzekerd van dat uw verzekering uitkeert bij schade!Periodieke afname gewenst? Dat kan!


Periodieke afname:

U kunt ons zelf aangeven hoe vaak en in welke (maanden) u afname wenst. Dit kunt u aangeven aan de medewerker die bij u langs komt. Wij zullen dit dan op kantoor noteren bij uw gegevens. U hoeft dan nooit meer zelf hieraan te denken en u heeft altijd op tijd een afspraak staan voor uw verzekering.

U heeft bij ons de volgende keuzes:

1. Periodiek - direct meenemen in de planning. 
- U wordt automatisch ingepland in de gewenste periode, U ontvangt hier een afspraakbevestiging van en kunt dan de afspraak tot 2 werkdagen van te voren verzetten of annuleren als u een keer wilt overslaan. Zo heeft u altijd een afspraak staan en hoeft u niet lang te wachten omdat we vol zitten. 

2. Periodiek - op uitnodiging

- U ontvangt als het bijna tijd is voor een afspraak een uitnodiging voor het maken van een afspraak. U kunt dan zelf een datum uitkiezen die bij u past. Mocht er toch wat tussen gekomen zijn in de tussentijd? Dan kunt u tot 2 werkdagen van te voren de afspraak verzetten/annuleren.

3. eenmalig of zelf contact
U ontvangt geen afspraak en geen uitnodiging. U wordt pas ingepland als u contact met ons op heeft genomen. 


ONZE TARIEVEN: 

Onderstaande tarieven zijn incl. btw.  INDIEN U BUITEN WERKGEBIED WOONT REKENEN WIJ EEN TOESLAG VAN €0,19 PER KM MET EEN MIN. START TARIEF VAN €25,-!

ACTIE!!

Schoorsteenvegen

€ 50,00
ACTIE!!

Schoorsteenvegen

€ 50,00

Het vegen van uw rookkanaal. 

Wij vegen zowel van bovenaf (onze voorkeur) of van benedenaf het verschilt per situatie wordt dit bekeken / besproken.

U kunt bij ons kiezen voor verschillende manieren van het vegen van uw rookkanaal:

1. Klassiek [standaard vegen]:
de normale standaard manier van schoorsteenvegen
- het wordt beneden afgedekt 
- dan wordt er van  boven af geveegd
- en beneden weer opgeruimt wat 

- uitzondering sommige kanalen bijvoorbeeld openhaard kunnen niet van bovenaf worden geveegd omdat uw kamer dan onder het roet komt. hier wordt dan van onderaf geveegd;
- ook indien het weer of uw dak het niet toelaat qua veiligheid vegen wij van onderaf. 

2. Roterend vegen:
nieuwe manier van vegen van onderaf.
let op!! uw kachel wordt hierbij losgekoppeld
- kachel wordt losgekoppeld;
- dan komt er een roterende borstel in die van beneden naar boven alle roet en eventueel zo veel mogelijk aanwezige creosoot weg veegt.
- indien u veel creosoot in uw knl heeft is het verstandig om uw rookknl uit te laten kloppen (kijk hiervoor bij knl uitkloppen van creosoot)
** indien u matige hoeveelheid creosoot heeft is het verstandig om roterend te laten vegen
** Wij adviseren roterend vegen vooral bij gemetselde kanalen! maar het is mogelijk bij alle type kanalen uit te voeren.

=======
bij het vegen van uw schoorsteen kijken wij naar:
- eventuele vonkenvangers worden nagekeken en schoongemaakt;
- uw schoorsteenkap wordt nagekeken en eventueel schoongemaakt.
- of uw rookknl op zichtbaar oogopzicht veilig is / wenst u een grondige inspectie kies dan voor camera inspectie incl. rapport. uw knl wordt dan volledig nagekeken of deze veilig is.

Creosoot vorming ontstaat meestal door:
- verkeerd stoken / te nat hout of te snel op willen stoken.

met het vegen van uw schoorsteen verminderd u de kans op schoorsteenbranden ** let op** het voorkomt het niet!!! u dient ten alle tijden waakzaam te zijn 

heeft u geen trek in de kachel heeft u rookterugslag of hoort u gedonder in uw schoorsteen stop dan met stoken en neem contact op met uw schoorsteenveger!

COMBINATIE KORTINGEN

schoorsteenvegen in combinatie met...

€ 175,00 € 145,00
COMBINATIE KORTINGEN
COMBINATIE KORTINGEN

schoorsteenvegen in combinatie met...

€ 175,00 € 145,00

Om het leuk te houden hebben wij regelmatig verschillende 
Combi acties lopen.

Zolang ze actief op de website staan is de actie geldig!

Combi korting !

Vertrouwd u het kanaal niet helemaal of is er vanuit de verzekering een inspectie nodig?

Geen probleem helpen wij u graag mee.

Met onze inspectie camera kunnen we zelfs een haar zien liggen door het HD beeld kwaliteit. Eventueel is het mogelijk om foto's of een filmpje te maken. Mocht u 1 van die laatste wensen geef dit dan aan van te voren.

Veilig stoken actie!

Creosoot uit rookkanaal kloppen

€ 225,00 € 150,00
Veilig stoken actie!
Veilig stoken actie!

Creosoot uit rookkanaal kloppen

€ 225,00 € 150,00

Het kan gebeuren dat uw kanaal zo vol zit met creosoot vorming dat stoken onmogelijk en gevaarlijk is geworden!

Wij kunnen u daarmee eventueel helpen door er met een slagboormachine doorheen te gaan.

indien het om matige hoeveel heid creosoot gaat kijk dan naar roterend vegen wellicht krijgen we het dan daarmee al eruit kosten hiervoor zijn €75,- incl. btw

Deze klopt als het ware met kettingen het creosoot zoveel mogelijk voor u los. Daarna vegen we uw rookkanaal nog eens grondig.

Het kan hierbij voorkomen dat achteraf er alsnog brokken los gaan laten door de klappen als u later weer gaat stoken mochten ze het kanaal weer verstoppen of dat er later nog veel uitkomt komen we als service nog 1x bij u langs om het nog een keer te vegen hier worden dan geen extra kosten voor gerekend!

Heeft u een vogelnest of een nest van andere beestjes (vleermuizen) in uw rookkanaal en moet deze eruit dan komen we graag bij u langs.

Omdat we nooit van te voren precies kunnen inschatten hoelang werk we hieraan hebben. Hebben we een starttarief van €120,- voor de eerste twee werkuren. 

Indien er langer nodig is geweest komt er €70,- per uur bij. 

Mochten we echter binnen een kwartier klaar zijn dan wordt er uiteraard wat van de prijs afgedaan voor u!

het schoorsteenvegen zit hier al bij inbegrepen!

Wij vragen u bij deze dienst wel rekening te houden met veel troep wat er waarschijnlijk uit gaat komen. Mocht u spullen hebben staan die absoluut niet vuil mogen worden zet ze dan weg.

Wij dekken om de kachel heen alles af met dekzijl en doen uiteraard ons best zo netjes mogelijk alles eruit te krijgen maar de rest blijft wel uw eigen verantwoordelijkheid! 

Afspraak maken of meer informatie?

 📞 0511-700234

Of Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak:

U ontvangt binnen 5 (werk)dagen bericht met datum voorstellen of er wordt telfonisch contact met u opgenomen.

Indien u een afspraak wenst voor overige diensten: klik dan in het menu op die dienst voor het inplannen van een afspraak:

* verplicht in te vullen

Wat zijn uw contact gegevens?
Op welk adres wenst u dat we langs komen?

Indien er een speciale actie actief is wordt deze korting automatisch voor u toegevoegd.
Graag aantal kanalen indien met buren bij elkaar optellen:


Periodieke afname:
U kunt ons zelf aangeven hoe vaak en in welke (maanden) u afname wenst. Dit kunt u aangeven aan de medewerker die bij u langs komt. Wij zullen dit dan op kantoor noteren bij uw gegevens. U hoeft dan nooit meer zelf hieraan te denken en u heeft altijd op tijd een afspraak staan voor uw verzekering.

U heeft bij ons de volgende keuzes:

1. Periodiek - direct meenemen in de planning. 
- U wordt automatisch ingepland in de gewenste periode, U ontvangt hier een afspraakbevestiging van en kunt dan de afspraak tot 2 werkdagen van te voren verzetten of annuleren als u een keer wilt overslaan. Zo heeft u altijd een afspraak staan en hoeft u niet lang te wachten omdat we vol zitten. 

2. Periodiek - op uitnodiging

- U ontvangt als het bijna tijd is voor een afspraak een uitnodiging voor het maken van een afspraak. U kunt dan zelf een datum uitkiezen die bij u past. Mocht er toch wat tussen gekomen zijn in de tussentijd? Dan kunt u tot 2 werkdagen van te voren de afspraak verzetten/annuleren.

3. eenmalig of zelf contact
U ontvangt geen afspraak en geen uitnodiging. U wordt pas ingepland als u contact met ons op heeft genomen. 

Met het invoeren van dit formulier gaat u akkoord met het verwerken van uw prive gegevens in onze administratie. Met in achtneming van de AVG-privacy wetgeving. 


Indien u een kopie wenst van uw aanvraag vink onderstaande aan.